Blog

#POSTREHY první dny prvničky


  • Ambulantní porod je úžasná představa. Vydržela mi celkem dlouho. Konkrétně do té chvíle, než jsme se dozvěděli, že je volný nadstandard. Obdivuju hluboce každou ženu, která se rozhodne odejít domů pár hodin po porodu. Já byla nadšená z představy, že budu tři dny obklopena láskyplnou péčí mého muže a dalších patnácti lidí.
  • Vaše miminko používá ten nejúchvatnější parfém. Matka příroda to tak zařídila. Mimoušek voní tak, že by za vyzrazení ingrediencí k tomuhle bezkonkurenčnímu parfému vraždil každý pařížský voňavkář. Neodlepujte od něj svůj nos na déle než pár nezbytných minut. Tu vůni si budete pamatovat až do konce života.
  • Spánek nade vše. Ono to půjde samo, ale hlavně, mimčo je taky utahané po porodu a spí a spí a spí… Tohle se už nebude opakovat!
  • Rocky proti vám dopadl dobře. Budete se cítit, jakože vás dokopal kůň, možná rovnou stádo. Zevnitř, zvenku, shora, a ze spod se k nim možná ještě přidal páreček nosorožců. Klid, zase budete skákat jako gazela, ale chvilku si na další safari počkejte.
  • Vypadáte jako Pamela Anderson. V dobách své největší slávy, pochopitelně. Nemusíte mít obavy, ty zbraně hromadného ničení, které máte najednou místo prsou, zase za pár dnů zmizí. Vaše tělo přijme své nové křivky a dál už nechá mluvit gravitaci.
  • Váš největší problém se jmenuje pravidelná stolice. Nikdy bych nevěřila, kolik radosti kolika lidem může způsobit jedno kvalitní vyprázdnění. A v tomto případě nemluvím o vašem miminku.
  • Nemůžete se na to svoje zlatíčko vynadívat. Ale občas přeci jen odlepte svůj láskyplný pohled a pozorujte protější stěnu, pro dobro své krční páteře. Za pár let vám za to poděkuje. Nadávat vám bude po pár dnech.
  • Jste milující i milovaná. Všechny chcete sníst láskou. V první řadě svého drobečka, ale hned v závěsu je váš muž. Veškerá způsobená příkoří jsou zapomenuta a vy si začínáte říkat, že by možná bylo hezké udělat si další miminko. Za čas, ne hned! Chcete se tulit, mazlit, chovat a objímat ho bez břicha. Překvapí vás, jak úžasný pocit to je, obejmout svého manžela pupík na pupík.
  • Dálková podpora je základ. Je k nezaplacení mít na telefonu pár zkušených kamarádek, které vás obratem naučí odstříkávat mlíko, pomůžou s rytmem přebalování a uklidní vás, že je vaše miminko úplně normální, nikoli malý génius, jak si myslíte vy, protože už v týdnu se umí vykakat nad kyblík.
  • Strach stranou. Čeká vás sice oněch pověstných šest týdnů, ale věřte mi, během následujících zhruba šestnácti až osmnácti let, zažijete mnohem pernější chvilky.



Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
předchozí článek
výpis článků
další článek
Copyright © 2024
- Šťastně vdaná Marta Dřímal Ondráčková -
www.zhotoveniwebu.cz
Zásady ochrany osobních údajů