Blog

#mama JAK SE ŠIJÍ SNY


Kolem mě to rodí o sto šest. Nevím, jestli je to tím, že jsem sama máma, anebo je poslední dobou větší úroda miminek. Každou chvilku přijde na svět další štěstí a to je událost, kterou je potřeba oslavit. A taky obdarovat. Ano, říkáte si, proč ty hromady dárečků těm malým růžovým žížalkám, které potřebují a chtějí jen mámu, teplo v bříšku a v náručí a suchou plínku? Pro radost maminkám, aby se jim dalo najevo, že jsou milované, že i v těžších chvilkách mají kolem sebe ty, kteří na ně myslí a ví, že ony těžké chvilky jsou nedílnou součástí zázraku jménem „Jsem máma!“

Jenže, co takové čerstvé mamince darovat, když potřebuje hlavně spánek, energii, pohlazení a trpělivost? Vždycky si vzpomenu na pocit, který ve mně vyvolávalo slovo „máma“, když jsem byla malinká. Bylo to teplo, hebkost, vůně, bezpečí, vědomí, že se můžu zachumlat do měkké peřinky a nechat si zdát duhové sny. Takže, co takhle darovat sen? Splněný sen pro miminko i pro mámu, která ten svůj uzlíček s láskou chová od rána do večera. Co takhle darovat zavinovačku s obrázky, které potěší mámino oko a budou škvrňátko provázet prvními měsíci jeho života? Zavinovačku plnou toho nejjemnějšího peří, které se postará o to, že bude miminku blaze v zimě i v letním parnu? Co takhle darovat těm dvěma něco, co laskavé ruce ušily podle jejich přání jen a jen pro ně? To byl můj plán, když jsem se dozvěděla, že má nejmilejší kolegyně z divadla čeká miminko. Taky jsem věděla, že to nemůže být jen tak nějaká obyčejná zavinovačka, protože tahle moje střelená zrzka se slabostí pro výrazné barvy má ráda věci nevšední a na míle daleko vzdálené od čehokoli, co by mohla označit za fádní.

Můj dárkový sen mi pomohli splnit v Sofia made with Love. Tam totiž šijí sny na počkání. A to i na dálku. Několik dní jsme strávili vybíráním těch správných látek, aby miminko vrnělo blahem. Pak se to všechno dostalo do rukou, které onen sen zkušeně spíchly jehlou a nití. O zbytek už se postaral zdatný poštovní holub, který dáreček doručil tak akorát, aby se do něho mohla malá Tonička zachumlat, když jí maminka hrdě vezla ukázat světu v kočárku. Co mě, jako hrdou tetu, těší nejvíc je fakt, že tahle péřová zavinovačka nezůstane zapomenutá mezi věcmi, které se postupem času po miminku hromadí a odkládají. Dá se používat jako dečka nebo peřinka, když už je človíček do světa a chce víc prozkoumávat, než spát. Ostatně, pro všechny nadcházející měsíce a roky našich maličkých toho u Sofie najdete spoustu, protože, jako každý správný kouzelný obchod pro děti, i oni moc dobře ví, že vybavením do postýlek to všechno teprve začíná. A tak mají nachystané pro děti ty nejkrásnější hračky, dečky, nějaký ten pyžamožrout u nich bydlí, svítí tam ty nejroztomilejší noční lampičky nebo si v jejich království můžou maminky vybrat kompletní sety do postýlek a pokojíčků a sladit je podle své vlastní fantazie. Zkrátka tady se šijí sny.

Děkuju všem v Sofii, že jste! 

A vám, hokly moje Gerstnerovský, gratuluju a posílám ještě jedno tetovské políbení.




Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
předchozí článek
výpis článků
Copyright © 2024
- Šťastně vdaná Marta Dřímal Ondráčková -
www.zhotoveniwebu.cz
Zásady ochrany osobních údajů